Et av mine beste tips: Steaming!

 steaming

Et av mine aller beste tips er faktisk helt gratis! Å steame ansiktet er den beste måten å dyprense porene, bli kvitt kviser og sorte prikker. Steaming er viktig for å kunne kvitte seg med alt det unødvendige som sitter i huden, som for eksempel sminkerester og døde hudceller. Den høye temperaturen hjelper porene å åpne seg og på den måten vil produktene du bruker trekke bedre inn i huden senere. Etter du har steamet er det lettere å fjerne kviser og sorte prikker, de løsner lettere.

Istedet for å kjøpe dyre steaming maskiner eller ta steaming hos hudpleieren, pleier jeg enkelt og greit å gjøre det hjemme! Det er gratis, og det funker! Jeg koker opp en kjele med vann og setter kjelen på en rist på bordet. Så bøyer jeg meg over kjelen (som ryker av damp/steam) og holder et håndkle rundt hodet og rundt sidene for å la dampen gå rett i ansiktet. Slik skal man stå noen minutter, så lenge man klarer. (Ikke stå for nærme kjelen, det kan bli for varmt og du kan brenne deg. Du kan gå nærmere kjelen etterhvert som du har blitt vant til dampen). Du vil kjenne det drypper fra ansiktet ditt, da funker dampen riktig. Det beste du kan gjøre etter å ha steamet er å legge på en ansiktsmaske, for den vil da trekke helt ordentlig inn i huden. Hvis ikke du vil bruke ansiktsmaske bør du ihvertfall legge en god fuktighetskrem på huden rett etter steamingen. Huden er da varm og myk, og kremen vil trekke godt inn. Man kan også tilsette oljer i vannet, men det fungerer like godt uten også. Du kan steame ansiktet ca to ganger i uken.

Steaming vil gi deg en utrolig fin og ren hud, spesielt hvis du gjør det regelmessig. Mange blir kvitt kviseproblemene sine ved å steame huden. Har du ikke prøvd steaming enda anbefaler jeg det på det sterkeste! Gjør det til en vane å steame huden hver søndag for eksempel, og unn deg selv litt hjemme-spa! Det gjør jeg;)

untitled3

4 Responses to “Et av mine beste tips: Steaming!”

 1. Elise says:

  Fint tips :) Skal prøve det :)

 2. Victoria says:

  Ja, det burde du! Spesielt bra er det for de som sliter med tørr hud (som meg). Hvis du først skrubber huden, så steamer den, og så legger en fuktighetsmaske deretter, får du en skikkelig facial som om du skulle vært på hudpleiesalong! Det gjør huden utrolig glatt og myk :)

 3. Ray S. says:

  Wow! :) Selvfølgelig. Nå sliter jeg ikke spesielt med kviser, men de dukker opp et par ganger i året, og da selvfølgelig på et veldig uheldig tidspunkt.

  Slik som akkurat nå når jeg skal holde stand-up på lørdag og vise meg foran mange mennesker. Flott tips! Tar det med meg, og prøver det i morgen. Håper steamingen virker fort :P Du skriver godt forresten :)

 4. Victoria says:

  Hei! Ja, dette burde du absolutt prøve. Og som jeg skrev til Elise over her burde du også skrubbe litt først, og så legge en fuktgivende maske etterpå. Hvis du ikke har tilgang til dette kan du faktisk skrubbe med sitronsaft og sukker, og legge fuktmaske med avokado og olivenolje! =)
  Men ift kviser kan kanskje dette bli litt mye og bare gjøre vondt værre, så det kan hende det lønner seg å kun gjøre steamingen.
  Steaming virker bedre over tid, hvis du gjør det med jevne mellomrom. Er det ikke typisk å få kviser rett før man skal noe spesielt?! Det skjer alltid!
  Jeg har kun ett produkt jeg synes hjelper mot kviser, og det er Mario Badescu sin Drying Lotion. Man tar bare en q-tip ned i produktet, og påfører dette på kvisen. Produktet tørker kvisen vekk. Det funker, men aller best er det å påføre før man legger seg!

  Takk for kommentaren! Lykke til :)

Leave a Reply